Preguntes freqüents


1. És perillosa l'escalada?

Un NO com a resposta no sería acurada ni franca encara que un SÍ tampoc. L'escalada és una activitat polifacètica en la qual, depenent el tipus d'escalada que desarrollem i amb més o menys compromís, fa que diversos factors comportin un risc inherent. L'escalada esportiva com a tal és probablememt la disciplina més segura encara que una mala caiguda pot suposar una lesió lleu o greu depenent de les circumstàncies. Per altra banda escalar una vía amb estil politja (amb la corda per dalt) el risc és pràcticament nul. Un altre factor que pot ocasionar una lesió, caiguda o fins hi tot la mort, és escalar sense previ coneixement. Si es realitza de forma responsable i amb els coneixements adquirits a través d'un tècnic d'escalada professional evidentment que els riscos es redueixen considerablement. Cal tenir clar però que una vegada decidim escalar de forma autònoma s'hauràn de valorar sempre tots els factors de risc en l'escalada que volguem realitzar tenint en compte les nostres capacitats i les de la vía (estat de forma, compromís de la vía, estat dels anclatges, llargada de la via, qualitat de la roca, etc). Cal recordar que es tracta d'una activitat d'aventura i el risc mai por ser nul. En el nostre cas, amb 23 anys d'escalades encara seguim vius i més motivats que mai. Hem realitzar activitats d'envergadura amb molt de compromís però gràcies al nostre coneixement seguim estant aquí donant'ho tot en aquesta magnífica activitat adrenalítica.

2. Quin nivell de forma és necessari per escalar ?

Com en la gran majoría d'esports una bona condició física afavoreix la realització de l'activitat, així com l'aprenentatge i la progressió. De totes maneres no és un requisit indispensable ja que aquesta es pot anar adquirint amb el transcurs del temps si se segueix escalant regularment. El sobrepès pot ser un factor força limitant ja que com més pesem més haurem de desafiar la gravetat, això vol dir fer més força de dits i d'abantbraç per exemple. Una persona prima, evidentment, té inherentment més facilitat per escalar encara que la tècnica, la força i el psico són factors que poden arribar a ser fins hi tot més determinants.

3. Quina és l'edat mínima i màxima per començar a escalar ?

A partir dels 6 anys els nens ja tenen una capacitat psicomotriu, coordinativa i una estatura suficient per poder escalar de forma més seriosa. En quant al límit màxim d'edat no existeix el límit com a tal sinó més aviat depèn més de l'estat físic de la persona. Hi ha escaladors/es de més de 70 anys que practiquen l'escalada i fins hi tot alguns d'ells amb un nivell considerable i remarcable. Ho ha casos de gent que amb 80 anys encara escalen sense ser una raresa extraordinària. La gent gran que se senti relativament en forma pot, sense cap dubte, realitzar alguna de les activitats o cursos que proposa Rock Climbing Catalunya. Hi ha cabuda per a totes les edats.

4. S'inclouen els viatges i les dietes en els cursos, batejos i d'altres activitats propostes ?

Malauradament la resposta és NO. Així ho hem decidit ja que els canvis constants de l'import del combustible, peatges i la varietat de zones en què ens movem ocasiona que no hi pugui haber un preu homogeni i aixó ens dificulta el pressupostatge. Depenent de la quantitat de gent que realitzi l'ativitat li suposarà un import o un altre. Caldrà doncs comptar amb un import extra per a realitzar les activitats. En els casos en el que el tècnic quedi directament a la zona on es desarrollarà l'activitat amb el client/s l'import serà sensiblement menor pero no nul, ja que el desplaçament per el tècnic ha de ser el mateix. El que si facilita l'empresa és el vehícle per a despaçar-se. Les dietes tampoc estàn incloses per lo que el client/s hauran de portar-se el seu àpat en forma d'entrepà, fruita, tàper amb menjar previament preparat així com també l'aigua o la beguda que cregui convenient.

5. El teu cotxe o el meu?

Si poses el teu vehícle no hi haurà llògicament càrreg de transport i si el posem nosaltres, sigui cotxe o furgoneta depenent de la quantitat de persones que siguem, aleshores si hi haurà un cost extra tal i com està esmentat en la resposta de la pregunta anterior.

6. Què passa si fa mal temps el dia de l'activitat ?

Cap problema, es pot canviar per un altra dia o bé anar a una altra zona on la meteorología sigui favorable.

7. Estic cobert si em faig mal durant el curs o l'activitat?

Desitgem i esperem que no et facis mal durant l'activitat. Aquesta és la nostra premisa número 1. De totes maneres sempre hi pot haver una lesió desafortunada per part del client, ja sigui per una caiguda, durant l'aproximació o descens, etc. Per això Rock Climbing Catalunya compte amb una assegurança de Responsabilitat Civil(RC) y d'accidents per als seus clients. En cas d'accident, sigui lleu, greu o fins hi tot la mort hi ha una bona coberturat. Formem part de l'AEGM (Asociación Española de Guías de Montaña y Escalada) la qual ens ofereix i recomana companyíes d'assegurança molt professionals idònees per aquestes desafortunades situacions en l'es activitats de lleure que realitzem. De moment encara ningú ha pres mal ningú amb nosaltres i desitgem que així continui.

8. Quin tipus de vestimenta he de dur per a realitzar el curs o activitat?

Roba còmode per a practicar esport. Part inferior: pantalons d'escalada o d'altres d'elàstics o amples, xandall, pantaló curt (no a l'hivern!). Part superior: depenent de l'època de l'any samarreta, tèrmica, suadera, jaqueta lleugera transpirable, paravent, jaqueta de plumes o primaloft, etc. Calçat: calçat d'aproximació específic o bé bota de canya baixa o bambes esportives.

9. Com es pot realitzar el pagament i quina és la quantitat per fer la reserva ?

El pagament del curs o activitat es pot realitzar de tres maneres diferents:
1- A través de Paypal a la compte sales@rockclimbingcatalunya.com mitjançant el formulari de pagament
2- Per targeta de crèdit / dèbit a través del formulari de pagament de la nostra web
3- Per transferència bancaria al compte: ES62 0081 0056 99 0001489053 (Banc de Sabadell)

La Quantitat per a la reserva ha de ser mínimament del 60% de l'import. També es pot dipositar el total si es vol. La quantitat restant s'ha de realitzar el mateix dia abans de començar el curs o l'activitat.

10. Es pot anular el curs o l'activitat i quin cost suposa ?

Evidentment que es pot cancelar el curs o activitat però aquesta cancelació té un cost. L'empresa reembolsarà el 100% de la paga i senyal fins a 12 dies abans del curs o l'activitat contractada, el 80% fins a 8 dies abans, ell 50% fins a 5 dies abans, el 20% fins a dos dies abans i el 10% un dia abans.